28 november 2009

Glöggpajer

20 st
Ingredienser
150 g smör eller margarin
4 dl vetemjöl
1 krm salt
1 1/2 dl  Rörsocker Flor
1 tsk vaniljsocker
3 krm mald kardemumma
2 äggulor
Fyllning
4 ägg
2 dl creme fraiche
2 dl glögg
2 tsk vaniljsocker
4 msk Cane Syrup/Rörsocker Sirap
2 dl russin
1 dl hackade valnötter
Garnering
Florsocker

Lägg de torra ingredienserna i en skål och tillsätt matfettet skuret i bitar. Finfördela matfettet i mjölblandningen, till en smulig massa. Tillsätt äggulorna och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt degen vila övertäckt i kylen ca 1 timme. Tryck ut degen i små aluminiumformar. Knäck äggen i en skål och vispa sönder dem lätt. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl. Fördela fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i 200° i cirka 20 minuter. Dofta över florsocker vid serveringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar