22 november 2009

Hemlagad senap från Arla


Ingredienser
1 dl Colman`s senapspulver
1 dl vispgrädde
2 msk mjuk honung
Strimlat skal och pressad saft av ½ lime, apelsin eller citron

Trevligt att ge bort



Gör så här
Rör ihop senapspulver med vispgrädde. Rör i den mjuka honungen. Smaksätt med strimlat skal och pressad saft av ½ lime, apelsin eller citron. Häll upp i en burk. Låt stå i kylen någon timme.

Kojiki

4 kommentarer:

  1. Kollar kommentarerna även här för att se om något är fel..jag hittade inget

    SvaraRadera
  2. Hej igen!
    Senap gjordes alltid i mitt morfäräldras hus,
    mormor satt med bunken i knät och en kanonkula
    så satt hon där och rulla och krossade senapskornen och blandade i det som skulle vara
    där,det var en härlig tid.
    xxx

    SvaraRadera
  3. Hej Agath

    Jag undrar hur många som rullar senap med kula idag..Jag har gjort det en gång och det sved rejält i ögonen..

    xxx

    SvaraRadera
  4. Hej Kojiki!
    Ja det är starkt,det minns jag,själv köper jag alltid Skånes grovkorniga senap.

    Nej de flesta köper på apoteket,min skål gick sönder,men kulan har jag kvar.Den är gammal och har ett stort värde för mig.Får väl se om jag får tag på en skål,för sambon äter väldigt mycket senap.

    Nu ska du höra något dråpligt,min mormor led av huvudsvärk så hon åt säkert en burk magnecyl om dagen,så när min mormor satt och gjorde senap skulle min moster ta något i skåpet ovanför där
    mormor satt,så skåpdörren lossnade från gångjärnen och trillade ner i mormors huvud efter den dagen hade hon ingen hucvudvärk längre.
    Jag önskar dig en fortsatt trevlig Söndag.
    xxx

    SvaraRadera