Ett härligt barnsligt godis med en skön, fluffig känsla. Är gott när som helst, inte bara till jul. 24 större eller ca 50 mindre hjärtan.
Ingredienser
1 dl vatten
5 dl strösocker
0,75 dl glykos,100 g finns på apotek
6 st äggvitor
2 msk gelatinpulver
1 dl vatten
1 krm hushållsfärg, röd
Till plåten
2 msk maizena majsstärkelse
2 msk florsocker
Garnering:
strössel valfritt, eller kokos eller choklad
Tillagning
1. Mät upp vatten, socker och glykos i en kastrull. Låt sockerlagen koka utan omrörning på medelvärme till 127º.
2. Vispa under tiden äggvitorna till fast skum med elvisp i en stor bunke. Rör ut gelatinpulvret i vattnet i en liten skål som tål värme. Låt svälla 5 min. Sätt skålen i varmt vattenbad och smält gelatinet.
3. Häll den heta sockerlagen försiktigt i äggvitan, i en tunn stråle under jämn vispning med elvisp på högsta fart. Vispa ner det smälta gelatinet och hushållsfärg. Vispa ytterligare 5 min på halvfart tills allt är väl blandat.
4. Blanda majsstärkelsen med florsocker och sikta på 3 ark bakplåtspapper. Klicka smeten i en spritspåse. Spritsa ut hjärtan på bakplåtspappren. Garnera med strössel och låt stelna minst 4 timmar i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar