27 november 2010

Saffrans Glögg

Egen glögg blir inte fullt lika söt som den köpta, dessutom är det en väldigt vacker och god present!

1 flaska vitt vin
2 kanelstänger
5 vitpepparkorn
5 kryddnejlikor
0,5 g saffran, helst trådsaffran
1 vaniljstång, snittad och urgröpt
1 msk  flytande honung
1 apelsin, skalad och klyftad, allt ska med
1 bit färsk ingefära
1 msk florsocker

Tillagning
Lägg alla ingredienser utom florsockret i en kastrull och låt sjuda upp, den får inte koka! Låt sedan stå att dra i cirka 1 timme, gärna mer. Sila av men spar gärna vaniljstången och kanelen.



Hetta upp på nytt och smaka av med florsocker. Servera i små glögglas och gärna med en bit kanel i varje glas. Eller häll upp glöggen på värmetålig glasflaska och peta ner kryddorna.

Kan med fördel drickas väl kyld med is i höga glas!

1 kommentar:

  1. This is really interesting, You are a very skilled blogger.
    I have joined your rss feed and look forward
    to seeking more of your magnificent post. Also, I've shared your website in my social networks!

    my homepage - novoline app f�roid download

    SvaraRadera