Ingredienser
300 g mörk choklad
1 dl vispgrädde
2 äpplen
1/2 dl vitt vin
1 stor kvist färsk timjan eller 1/2 tsk torkad
1/2 tsk Vaniljsocker
2 msk Brun Farin Strö
2 msk äpplejuicekoncentrat eller calvados
1. Hacka chokladen i små bitar.
2. Skär äpplena i bitar och lägg i en kastrull med timjan, vin och grädde. Låt sjuda under lock i 20 minuter.
3. Passera genom en sil. Koka ihop tills det återstår en knapp deciliter. Rör i vaniljsocker, farin och choklad och rör tills chokladen smält. Rör i juicen/calvadosen. Låt stelna.
4. Skeda upp tryffeln och rulla i finriven choklad eller kakao. Förvara äppletimjantryffel i kylskåp. Serveras med fördel till en kopp kaffe.
Kojiki
Ny smak kombination för mig men det låter spännande. Och tryffel är väldigt gott..
SvaraRaderaFina recept.
Hej Cayenne
SvaraRaderaHär är lite ovanliga kombinationer..måste teste lite nyheter..alltid spännande eller hur..ska det vara hemgjort så ska det vara unikt.
Så tycker jag med, den som smakar ska ju få en annorlunda upplevelse.
SvaraRadera