30 november 2009

Fyllda potatisplättar

800 g fast potatis
1 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
2 msk smör
200 g riven Västerbottenost®
1 stor gul lök
1 msk strösocker
1 msk smör
1 burk ansjovisfiléer
2 dl crème fraiche 34%
dill
Löjrom, inte nödvändigt

Riv potatisen och krama ur den så att den är torr. Smaksätt med salt och vitpeppar. Forma små fina potatisplättar och stek på medeltemp i smör ca 2-3 min på ena sidan, fördela sedan Västerbottensost på plättarna och lägg ihop 2 stycken med osten i mitten. Stek vidare någon minut så att osten limmar ihop lite. Grovhacka löken och stek den gyllenbrun i smör och socker ca 2 min. Vispa crème fraichen hård och forma till ägg. Servera plättarna ljumma med crème fraiche-ägg, stekt lök och ansjovisfiléer. Garnera med dill. Lite löjrom gör det extra festligt

En lätt trevlig festlig rätt som passar i julstöket och faktiskt har lite julkänsla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar