26 november 2009

Pepparkakskola

ca 35 st
Ingredienser
1 dl vispgrädde
1/2 dl Ljus Sirap
1/2 dl Strösocker
1 tsk pepparkakskrydda
folie

Blanda vispgrädde, sirap, strösocker och pepparkakskrydda i en stor glasskål. Sätt in i mikron på full effekt (700 W) i 5 minuter. Rör om och koka ytterligare i 2 minuter på full effekt.

Häll upp smeten på ett smort folieark. Låt pepparkakskolan svalna. Klipp i bitar och slå in i papper.

2 kommentarer:

  1. Låter mums mums....ska förska komam in med vårt kola recept som man gör på sockerbitar (du vet, godsis sockerbitar) som ska vara lite halvsega, inte superfärska. Man klipper ner dom i röran så de får smälta ner och de är grymt goda...

    Kola är gott men farligt för tänderna..

    SvaraRadera
  2. Hej Cayenne

    De låter gott ..det finns en del recept med dessa segisar..såg ett med nerklippta sega tomtegubbar..skulle bli någon form av fudge..tyckte nästan det var synd om tomtarna,,
    Du får inkomma med receptet..man får vara försiktig med ev plomber i Jul

    SvaraRadera