Bottnar
400 g hasselnötter
5 dl Rörsocker Flor
6 äggvitor
Fyllning
150 g osaltat smör
2 dl Rörsocker Flor
1 msk Vaniljsocker Fairtrade
100 g mörk choklad 70%
1 apelsin, skalet
1 äggula
Sås
2 apelsiner, saften
1 dl Cane Syrup/Rörsocker Sirap
Garnering
1 apelsin, skalet
Finhacka nötterna. Vispa äggvitorna till fast skum. Blanda nöthack och florsocker och vänd ner i äggvitesmeten. Rita cirklar, cirka 20 cm i diameter på bakplåtspapper och fördela nötmarängen i dessa. Grädda längst ner i ugnen i 200° i cirka 30 minuter. Låt svalna på galler.
Rör smör, flor- och vaniljsocker smidigt. Smält chokladen över vattenbad och rör ner i smörkrämen. Rör i rivet apelsinskal och äggulan. Fördela och bred ut krämen på alla bottnarna. Lägg samman bottnarna till en tårta. Strö rivet apelsinskal på ovansidan på tårtan.
Blanda apelsinsaft och sirap och koka samman tills hälften återstår. Servera såsen till tårtan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar