Ingredienser
50 g jäst
1/2 l mjölk, ljummen
1/2 dl Fibrex
1 dl flytande margarin
1 tsk salt
3 msk Brödsirap
2 – 3 tsk malda brödkryddor t ex anis
ca 11 dl vetemjöl special
Pensling
ägg
Garnering
vallmofrön, sesamfrön, kummin, grovt salt
Smula jästen i en skål och häll på mjölken. Rör tills jästen löst sig. Lägg i fibrexen och låt stå i 5 minuter. Tillsätt margarin, salt, sirap och kryddor. Arbeta in mjölet, litet i sänder, tills degen släpper skålens kanter. Låt degen jäsa under duk i 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 32 lika stora bitar som rullas till bullar.
Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper i formen av en julgran. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Sätt ugnen på 220°. Pensla brödet med uppvispat ägg. Strö på frön och kryddor. Grädda brytjulgranen mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar