Fyll mandelmusslorna med grädde och sylt eller bär, så har du nästan små bakelser.
4 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
200 g smör eller margarin
1 ägg
200 g mandelmassa
Gör så här:
1. Riv mandelmassan på ett råkostjärn.
2. Blanda samman vetemjöl och socker. Finfördela matfett till en smulig massa i det.
3. Tillsätt ägg och mandelmassa. Arbeta raskt ihop till en deg. Lägg den kallt att vila några timmar.
4. Smörj under tiden veckade formar.
5. Rulla ut degen till långa längder och skär ca 45 bitar. Tryck ut en degbit i varje form så att hela formen blir klädd med deg.
6. Ställ formarna på bakplåt och grädda dem mitt i ugnen 200° ca 8 minuter.
7. Låt kakorna svalna innan de stjälps upp. Går att frysa.
Såna där gör min mamma.
SvaraRaderaPrecis som du har gjort med vispad grädde och bär.
Jättegoda.